Kun Miklós: A "prágai tavasz" titkos története

  (Akadémiai Kiadó, 2008)Ezúton értesítünk mindenkit, hogy az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent Kun Miklós: A "prágai tavasz" titkos története című könyve.


+ Korabeli publikálatlan dokumentumok és fotók
+ A megszállók és az ellenállók emlékeznek
+ a "szlovák kártya" 1968-ban
+ A felvidéki magyarok magukra maradnak
+ Magyar diplomaták és hírszerzők Prágában, az intervenció napjaiban
+ Kádár János és Leonyid Brezsnyev titkos levelezése
+ A vonakodó szövetséges legendája
+ Lehallgatott megbeszélések Balatonaligán: hogyan született a behívólevél ötlete
+ Prágai irodákból kilopott iratok Kádár páncélszekrényében
+ Szovjet kommandósok megverik a csehszlovák miniszterelnököt, aki mégis átáll a szovjetekhez
+ Alexander Dubcek tragikus sorsa
+ A megreformálhatatlan szocializmus
Íme, néhány téma Kun Miklós új könyvében, amely nagyrészt korábban ismeretlen levéltári forrásokra és a kortársak emlékezéseire épül. A kötethez Pálinkás István, az MTA elnöke írt előszót.

A könyv december közepétől kapható a könyvesboltokban. Addig is jelentős engedménnyel hozzá lehet jutni interneten, igény szerint a szerző dedikációjával:

vagy telefonon: Kováts Ildikó (061) 464-8242


Első vélemények a könyvről:


"Ez a könyv arról tanúskodik, hogy a nemzetközi történettudományban különösen Sztálinról írt könyve angol változatának megjelenése óta oly nagy tekintélyű történész az 1968-as év titkainak feltárásában is újat tud mondani."
Pálinkás József akadémikus, az MTA elnöke

"Hálával gondolok az 1968-as évet folyamatosan és kitartóan tanulmányozó, több könyvében az érdeklődés középpontjába állító Kun Miklós budapesti történész értékes, koncentrált erőfeszítésére."
Cestmír Císar, a "prágai tavasz" nagy egyénisége

"A furcsa az, hogy sem a szlovákok, sem a csehek nem igyekeznek felfrissíteni a történéseket és megtalálni az emlékeket, mintha egy nem létező múltról lenne szó. Ezért kell tudományos és közszolgálati tettként értékelni Kun Miklós "A 'prágai tavasz' titkos története" című könyvét, mert amellett, hogy felelevenítheti az akkori eseményeket, érthetővé is teszi azokat. Kun Miklós a tőle megszokott hitelességgel és alapossággal tárja elénk közös közép-kelet-európai történelmünknek ezt a fejezetét."
Duray Miklós, a pozsonyi parlament képviselője